Behöver du rekrytera till företaget?

Är det dags att få in mer personal till ditt företag? Då måste du rekrytera. Det är en viss process som ska följas och det kanske inte alltid är att du har rätt kunskap att göra det, eller att du saknar tiden för det. Det är då du kan anlita ett rekryteringsföretag att göra det åt dig. Om du ska göra en rekrytering, så kan du vända dig till SkillU för hjälp med det. Du kan då göra mer välgrundade rekryteringsbeslut

Hur går en rekryteringsprocess till?

Även om det kan skilja sig en del åt, så består en rekryteringsprocess av tre viktiga steg. Det är först arbete innan tjänsten utlyses, det är urvalsprocess samt tillsättning och efterarbete.

Det man alltid ska börja med, det är att identifera behoven man har, samt sätta en ram för tjänsten. Man ska sätta en kravprofil som specificerar kompetenser och krav hos den som ska axla rollen. En annons om tjänsten ska skrivas och läggas på lämpliga kanaler.

När annonsen är ute så kan personer söka tjänsten. Nu gäller det att sålla ut vilka som verkar lämpliga för själva tjänsten, samt kalla dem på intervju. 

Förhoppningsvis hittar man en bra kandidat efter gjort alla intervjuer och kan erbjuda den personen jobbet. När anställningskontraktet är påskrivet och klart är det dags att knyta ihop säcken och avsluta rekryteringen. Alla arbetssökande bör ha fått återkoppling om att de inte har gått vidare i processen och att tjänsten är tillsatt.

28 Jan 2022

 

Detta är en blogg som ämnar inspirera och informera, främst om företagssverige; vilka företag som erbjuder produkter och tjänster som är något utöver det vanliga, men även rörande vardagliga ting som humor, tips, tricks och allmän feel-good. 

Jag som skriver denna blogg vill att du som läsare ska kunna surfa in här för att få reda på något nytt som kanske kan vara till nytta i ditt yrkesliv - eller ditt privatliv. Det finns en värld av outforskade saker och man bör, när man kan, dela med sig av godbitarna.

Ämnena som berörs här är av väldigt varierad art, målgruppen är bred och alla är hjärtligt välkomna. 

 "We're all working together; that's the secret"

(Sam Walton)

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: