Byta jobb

Att befinna sig i positionen där man plötsligt står utan jobb, eller får veta att man väldigt snart kommer att stå utan jobb - och därmed en fast inkomst - är för de flesta riktigt obehaglig. Där man nyss hade ett fast jobb, en arbetsplats att gå till där man kan rutinerna och där lönechecken kommer regelbundet varje månad, så står man plötsligt helt ensam och vajar i vinden.

Chans till nystart

Vissa ser det som en chans till nystart, och det är det ju också, men det är svårt att inte oroa sig. Anledningen till varför man står inför att byta jobb varierar ju väldigt och är det på eget initiativ så kanske det inte känns fullt så jobbigt. Själv stod jag precis där förra året vid den här tiden och hade grav ångest och eftersom vi nu befinner oss i samma tid så blir jag påmind om den där ångesten emellanåt, som små blixtar av oro i bröstet även om jag ju är nöjd och trygg på min arbetsplats idag.

Jag var frekvent besökare hos Arbetsförmedlingen då och trodde att jag skulle få mitt nästa jobb via dem, men det fick jag alltså inte. Det var faktiskt via en rekryteringsfirma som jag först kom i kontakt med min nya arbetsplats, då som timanställd. Idag är jag fast anställd på ett kontor som jag älskar att gå till varje dag. Så, summan av kardemumman är att även om det kan kännas obehagligt inför att tvingas byta jobb, så kan det vara precis det man faktiskt behöver.

6 Dec 2018

 

Detta är en blogg som ämnar inspirera och informera, främst om företagssverige; vilka företag som erbjuder produkter och tjänster som är något utöver det vanliga, men även rörande vardagliga ting som humor, tips, tricks och allmän feel-good. 

Jag som skriver denna blogg vill att du som läsare ska kunna surfa in här för att få reda på något nytt som kanske kan vara till nytta i ditt yrkesliv - eller ditt privatliv. Det finns en värld av outforskade saker och man bör, när man kan, dela med sig av godbitarna.

Ämnena som berörs här är av väldigt varierad art, målgruppen är bred och alla är hjärtligt välkomna. 

 "We're all working together; that's the secret"

(Sam Walton)

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: