Få barnen att äta mera fisk

Är det så att dina barn har något emot fisk och att du har svårt få dem att äta det? Det finns då bansligt goda rätter du kan laga till, som kommer göra att de vill äta fisk om och om igen. För att göra det enkelt för dig med dina inköp av fisk, besök sydfisk.se. Där kan du beställa fisk direkt online.

Snabblagad fish and chips

Något många barn gillar att äta i fiskväg, det är fiskkpinnar. För att göra det lite roligare, satsa på att använda sådana och göra en enklare variant av fish and chips. Här är receptet:

Chips
4 st bakpotatis(ar)
2 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 st bakplåtspapper
Remouladsås
2 dl crème fraiche
1 msk majonnäs
1 dl pickles
0,5 kruka(or) färsk dill
0,5 st citron(er)
1 tsk dijonsenap
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Fish
450 gram fiskpinnar
1 msk olivolja
Tillbehör
1 st krispsallad
0,5 st citron(er)

Tillagning
1. Värm ugnen till 200 grader.
Chips
1. Tvätta potatisen noga. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.
2. Blanda potatisen i en bunke med oljan. Sprid ut potatisstavarna på en bakplåtsklädd plåt och rosta i ugnen i ca 30 min, eller tills potatisen har fått fin gyllene färg. Salta efter smak.
Remouladsås
1. Blanda creme fraichen och majonnäs i en bunke.
2. Finhacka pickles och dill och blanda med creme fraicheröran. Smaka av med citronsaft, dijonsenap, salt och peppar.
Fish
1. Stek fiskpinnarna i olja gyllene på båda sidor.
2. Servera gärna i en strut av tidningspapper eller lägg upp fisk, chips, sås, salladsblad och citronklyftor på tallrikar.

23 Sep 2021

 

Detta är en blogg som ämnar inspirera och informera, främst om företagssverige; vilka företag som erbjuder produkter och tjänster som är något utöver det vanliga, men även rörande vardagliga ting som humor, tips, tricks och allmän feel-good. 

Jag som skriver denna blogg vill att du som läsare ska kunna surfa in här för att få reda på något nytt som kanske kan vara till nytta i ditt yrkesliv - eller ditt privatliv. Det finns en värld av outforskade saker och man bör, när man kan, dela med sig av godbitarna.

Ämnena som berörs här är av väldigt varierad art, målgruppen är bred och alla är hjärtligt välkomna. 

 "We're all working together; that's the secret"

(Sam Walton)

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: