Gillar du att jaga vilt?

Är det så att du är jägare? För att få jaga krävs det att du har en jägarexamen samt licens för ditt vapen. Om du har detta och är ute mycket redan och jagar, eller ska börja jaga, är det bra att även satsa på rätt utrustning. Mycket bra utrustning för jakt kan du hitta på Handla Digitalt. Bland annat har de mörkersikte och nattsikten. Tänk på att det bara är vissa djur som får jagas på natten. Djur som normalt jagas på natten är räv, vildsvin och grävling. Nattjakt är däremot inte tillåten på älg, rådjur, hjort och stora rovdjur som varg, björn och lodjur. Du som behöver ha bra utrustning för jakt kan som sagt hitta det hos Handla Digitalt. De erbjuder en mängd saker för jägare så väl som för friluftsmänniskor.

Använd rätt sorts kläder

Beroende på vad du jagar så finns det olika jaktkläder att satsa på. En del pass innebär att du ska sitta still flera timmar. Då gäller det att du håller dig varm. Är du däremot hundförare och rör dig mycket gäller det att ha kläder du kan röra dig i, utan att bli allt för varm. 

Tänk på vilka jakttider som gäller

Olika djur får jagas under olika tider på året. Är du redan en van jägare har du säkert koll på när du får jaga vad. Annars kan du kolla Jägarförbundets hemsida, där de har alla jakttider.

19 Aug 2020

 

Detta är en blogg som ämnar inspirera och informera, främst om företagssverige; vilka företag som erbjuder produkter och tjänster som är något utöver det vanliga, men även rörande vardagliga ting som humor, tips, tricks och allmän feel-good. 

Jag som skriver denna blogg vill att du som läsare ska kunna surfa in här för att få reda på något nytt som kanske kan vara till nytta i ditt yrkesliv - eller ditt privatliv. Det finns en värld av outforskade saker och man bör, när man kan, dela med sig av godbitarna.

Ämnena som berörs här är av väldigt varierad art, målgruppen är bred och alla är hjärtligt välkomna. 

 "We're all working together; that's the secret"

(Sam Walton)

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: