Husbil eller husvagn?

Står du i valet mellan att köpa en husbil eller en husvagn, men inte vet vilken som kan tänkas passa dig och din familj? Då ska jag ge dig lite vägledning. Det båda kan ha, det är en inverter, läs mer här om sådana.

Runt en miljon svenskar åker på semester i husbil eller husvagn varje år. Sverige är tätast på husvagnar i Europa, med nästan 300 vagnar per 10 000 invånare – men det är försäljningen av husbilar som ökar mest.

Ofta kan en husvagn passa bra om du har små barn, eftersom att då du parkerat kan använda bilen vart du vill. En husbil är lite svårare att ta ut på kortare turer. Sedan är det ofta större utrymme i en husvagn. Husbil passar bra för ensamresenären eller par. 

Att välja rätt

Husvagnen passar:

  • Dig som vill rota dig på en plats och leva campingliv.
  • Småbarnsfamiljen.
  • Dig som vill göra många utflykter och ärenden med bilen – utan att packa ihop alla prylar.

Husbilen passar:

  • Dig som vill vara flexibel och spontant kunna köra från resmål till resmål.
  • Vuxna paret eller ensamresenären.
  • Familjen med självständiga tonårsbarn.

En del skillnader finns, varav priset är ett. En husbil kostar två-tre gånger mer jämfört med en husvagn av motsvarande standard och ålder. 

Skka man se till körkomfort är det oftast bekvämast med en husbil, men husvagnen har större utrymme samt kan kopplas bort på campingen så att du kan använda bara bilen.

Sen, så är det så klar även en smaksak. Du kan med fördel hyra båda delar för att testa före du köper!

11 Dec 2020

 

Detta är en blogg som ämnar inspirera och informera, främst om företagssverige; vilka företag som erbjuder produkter och tjänster som är något utöver det vanliga, men även rörande vardagliga ting som humor, tips, tricks och allmän feel-good. 

Jag som skriver denna blogg vill att du som läsare ska kunna surfa in här för att få reda på något nytt som kanske kan vara till nytta i ditt yrkesliv - eller ditt privatliv. Det finns en värld av outforskade saker och man bör, när man kan, dela med sig av godbitarna.

Ämnena som berörs här är av väldigt varierad art, målgruppen är bred och alla är hjärtligt välkomna. 

 "We're all working together; that's the secret"

(Sam Walton)

Prenumerera gärna på mitt nyhetsbrev:

Gilla mig på Facebook:

Facebook

Senaste inläggen: