Det lackar mot jul! Imorgon är det redan den första december. Det är dags att börja tänka på vad du ska köpa och ge i julklapp. Till pappa eller brorsan kan du köpa en inverter från Inverterbutiken. Till syrran kan du ge en fin tröja eller väldoftande parfym. Till mamma kan du baka eller göra julgodis, slå in i fint papper och lägga i fina burkar. Nedan får du ett riktigt bra recept på en sorts julgodis och en kaka.
2 äggvitor
100g hasselnötter
1 dl strösocker
1 tsk malen kanel
Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
Mal hasselnötterna i en mixer. Blanda nötpulvret med socker och kanel. Vänd försiktig ner nötblandningen i äggskummet och klicka sedan ut smeten i klickar på ett bakplåtspapper med hjälp av två dessertskedar (lite större än en tesked).
Grädda i 200° i ca 10-15 minuter. Lossa direkt från pappret när de är färdiggräddade.
300g mörk choklad
1 bakplåtspapper
15 bitar Dumlekola
1,5 dl minimarshmallows
1,5 dl blandade, neutrala nötter
1 nypa flingsalt
Bryt chokladen till småbitar och ha ner i en metallbunke. Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten och rör i chokladen till den smält.
Lägg ett bakplåtspapper i en form på cirka 18×25 centimeter. Ju mindre form du väljer, desto färre Rocky Road-bitar blir det eftersom den blir högre.
Fördela ut halverade Dumlekolor, minimarshmallows och nötter i formen med bakplåtspapper. Ringla över chokladen och se till att den blandas ordentligt med nötter och godis. Släta till med en slickepott och ställ in i kylen. Skär upp till kuber när den stelnat.